artikel

Gekarameliseerd citroentaartje met vanille roomijs en sinaasappelgelei

Horeca

Ingrediënten
150 g zanddeeg
150 g citroenen
375 g kristalsuiker
9 eidooiers
0,25 l room
50 gr. rietsuiker
680 gr. handsinaasappels
380 gr. perssinaasappels
6 g agar agar
2 dl vanille roomijs
4 tuilebeslagwokkel
0,10 bos mint

Bereiding
Bekleed de ronde vormpjes met zelfgemaaktzanddeeg. Bak deze in de oven op 160 graden, 8 tot 10 min.

Pers de citroenen uit, voeg suiker toe en roer het geheel goed glad. Klop deroom tot yoghurtdikte. Voeg aan het citroensap, de eidooiers en de lichtgeslagenroom eraan toe. Vul de vormpjes met deze citroenmassa, gaar het geheel in dehete luchtoven op 100 C, 40 min. Bestrooi met rietsuiker. Brand af met degasbrander. Serveer lauwwarm.

Vermeng de sinaasappelpartjes, 2,5 dl uitgeperst sinaasappelsap en de zestes.Breng het geheel aan de kook. Voeg de agar agar toe. Laat de massa nog 1 min.doorkoken. Stort de massa hierna. Laat iets afkoelen. Draai in plastic folie inzodat een rolletje ontstaat. Haal na afkoeling uit de folie.

Plaats het taartje op het bord. Leg zelf bereid vanille roomijs ernaastmet de rol sinaasappelgelei. Garneer eventueel met (zelfgemaakte) ‘wokkel’van tuilebeslag en een takje mint.

Terug naar receptenoverzicht…