artikel

Irish rarebit

Horeca

Het geheime ingrediënt hiervan is, hoe kan het ook anders, Guinness.

Ingrediënten voor vier stuks:
30 gram boter of margarine
30 gram bloem
120 ml melk
1 theel Franse mosterd
1 theel vloeibare honing
120 ml Guinness
120 gram Ierse cheddar, geraspt
zout en versgemalen zwarte peper
4 dikke volkkorenboterhammen, vers geroosterd

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een steelpan met een dikke bodem en roer de bloem erdoor zodat een roux ontstaat. Laat dit bij lage temperatuur ongeveer 1 minuut garen, maar zorg dat het niet bruin wordt.

Neem de pan van het fornuis en schenk met kleine beetje tegelijk de melk erbij. Breng het langzaam, onder voortdurend roeren, aan de kook, roer dan de mosterd en de honing erdoor en ten slotte de Guinness.

Laat dit 2-3 minuten koken bij hoge tempratuur, roer dan de geraspte kaas erdoor en blijf roeren bij zeer lage temperatuur tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel dik over de vier vers geroosterde boterhammen en laat dit onder de grill bruin worden.