artikel

Koude aardappel-knoflooksoep

Horeca

Ingrediënten voor zes personen:

  • 500 gram aardappelen

  • 40 gram boter
  • 1 bol olifantenknoflook
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 1 wortel gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon (evt. van blokjes)
  • 1 dl. room
  • 2 stoneleeks® zeer fijn gesneden
  • Bereidingswijze:
    Smelt de boter door de zoete ui en de gepelde en klein gesneden knoflooktenen op een zacht vuur in zonder bruin te laten worden.

    Voeg de helft van de bouillon toe en als het kookt de blokjes aardappel en de wortel erbij doen. Kook alles samen in 30 minuten gaar. Wrijf alles door een zeef.

    Voeg bij gedeelten de overige bouillon toe. Eventueel in de keukenmachine helemaal glad maken. Laat de soep afkoelen en daarna een nachtje in de koeling door en door koud worden.

    Klop de room erdoor en maak op smaak met peper en zout. Dien de soep op in koppen en strooi er de fijngesneden stoneleeks® over.