artikel

Stap voor stap Hartige Banketstaaf maken

Horeca

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram rundergehakt
  • halve theelepel oregano
  • half teentje geperste knoflook
  • 10 groene olijven
  • 1 gegrilde rode paprika, in reepjes
  • cayennepeper
  • 1 eierdooier

  • Extra nodig:
  • bakpapier
  • Bereidingswijze:
    Stap 1:
    Verwarm de oven voor op 175 graden C. Spreid de bladerdeegplakjes uit op het werkvlak en laat ze ontdooien. Stapel vervolgens de plakjes deeg op elkaar en rol ze vervolgens uit tot een rechthoekige lap.

    Stap 2:
    Meng het gehakt met oregano, knoflook, de olijven en de paprika. Breng het gehakt op smaak met cayennepeper en zout. Vorm het gehakt vervolgens met natgemaakte handen tot een rol.

    Stap 3:
    Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de gehaktrol boven op de deeglap. Vouw het deeg rond het gehakt. Druk de randen goed aan.

    Stap 4:
    Klop een dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de banketstaaf in het midden van een oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de staaf vervolgens afkoelen en snijd de staaf vervolgens in stukjes of plakjes.

    Tip:

  • Garneer een hartige banketstaaf met grofgehakte nootjes.