artikel

Andijvie met rozijnen en cranberries

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram andijvie
zout
peper
cayennepeper
1 eetlepel rozijnen
60 ml (1/2 bekertje) zure room of crème fraîche
40 gram diepgevroren cranberries
15 gram suiker

Bereidingswijze:
Maak de andijvie schoon, was de struik en snij de andijvie vervolgens in smalle repen. Was deze nogmaals en laat de andijvie uitlekken.

Doe de andijvie met iets aanhangend water in een ruime magnetronbestendige schaal. Zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten, ca. 750 watt.

Voeg zout, peper, cayennepeper naar smaak toe met de rozijnen en de zure room. Schep goed om. Bestrooi de cranberries met de suiker en voeg deze toe aan de andijvie. Zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3-6 minuten, ca. 750 watt tot alles door en door warm is.

Tip:
Vervang de cranberries en de suiker door preiselbeerencompote (potje) en roer dit door de andijvie. Kook in dit geval de andijvie in totaal 6-8 minuten in de magnetron. Lekker bij gebraden wild of varkensvlees en aardappelpuree.

Vegetarische variatie:
Lekker met gebakken quornfilet.