artikel

Horeca Italiana Nederland

Horeca

Wat waren jullie doelstellingen het afgelopen? En zijn ze gerealiseerd?Onze doelstelling het afgelopen jaar was:- Leden werven. We kunnen zeggen dat dat zeker succesvol is verlopen. Onze organisatie is uit het niets ontstaan en we zijn nu een jaar verder met ruim veertig leden.- Naamsbekendheid. Ook hieraan is hard en met succes aan gewerkt. We […]

Wat waren jullie doelstellingen het afgelopen? En zijn ze gerealiseerd?
Onze doelstelling het afgelopen jaar was:
- Leden werven. We kunnen zeggen dat dat zeker succesvol is verlopen. Onze organisatie is uit het niets ontstaan en we zijn nu een jaar verder met ruim veertig leden.
- Naamsbekendheid. Ook hieraan is hard en met succes aan gewerkt. We hebben in maart jongstleden de kookwedstrijd in de IJsselhallen tijdens de Horecavakbeurs georganiseerd. We hebben meegedaan aan de Europese Pizzabakwedstrijd in Rome, waar we de derde plaats hebben behaald. Een kookdemonstratie op RTV-oost, een regionale zender.Vermelding in het culinaire tijdschrift “La Cucina Italiana” bij iedere tweemaandelijkse uitgave. Bij de Hanos in Venlo hebben we kookpresentaties gegeven en ook een pizzabakwedstrijd georganiseerd. Tenslotte hebben we de tweede nationale Pizzabakwedstrijd bij Hakvoort in Emmeloord op de Horecavakbeurs georganiseerd, waarbij we veel aandacht van de media hebben gekregen. Hierdoor hebben we veel contacten kunnen leggen en wat voor ons erg belangrijk is, we hebben een officiele erkenning gekregen van de Italiaanse kamer van Koophandel.

Wat waren de pluspunten in 2003?
De lichtpuntjes in 2003 waren:
derde prijs in Rome bij de pizzabakwedstrijd
erkenning van de Italiaanse kamer van Koophandel
media-aandacht zoals van de Telegraaf, sbs-6, RTV-oost, de regionale zender van Noord-Brabant, diverse regionale dagbladen, medewerking van het tijdschrift “La Cucina Italiana”

De minpunten?
Tot nu toe kunnen we geen minpuntjes opnoemen.

Wat zijn de de speerpunten in 2004?
In 2004 willen we het volgende realiseren:
- Succesvolle kookwedstrijd tijdens de Horecavakbeurs in Zwolle.
– Minimaal honderd leden
– Meer naamsbekendheid
- 3e Nationale pizzabakwedstrijd organiseren
- Kwaliteitscontrole bij de leden

Wat houdt jullie organisatie eigenlijk in?
Het doel van de stichting Horeca Italiana Nederland is kwaliteitsbewaking en verspreiding van de ware Italiaanse culinaire cultuur. Horeca Italiana Nederland is ontstaan uit de behoefte van onderscheiding van Italiaanse restaurants, traiteurs, delicatessenwinkels, pizzeria’s en ijssalons die zich bezig houden met de authentieke Italiaanse keuken en het culinaire erfgoed. De stichting organiseert evenementen waar de Italiaanse Horeca zich kan presenteren en waar de variëteit van traditionele Italiaanse producten en specialiteiten bij een steeds groeiend publiek gepromoot wordt.