artikel

Kwaliteitszorg bij schoonmaakonderhoud

Horeca

Neem een doorsnee-organisatie. Als de vloer eenmaal per week volledig en viermaal tippend wordt gezogen, kunnen de gebouwgebruikers gaan klagen over het feit dat de vloer smerig is. Door een betere instructie en controle op het schoonmaakpersoneel is het mogelijk om zelfs met een lagere stofzuigfrequentie de technische kwaliteit en de belevingskwaliteit te verbeteren. Daarmee […]

Neem een doorsnee-organisatie. Als de vloer eenmaal per week volledig en viermaal tippend wordt gezogen, kunnen de gebouwgebruikers gaan klagen over het feit dat de vloer smerig is. Door een betere instructie en controle op het schoonmaakpersoneel is het mogelijk om zelfs met een lagere stofzuigfrequentie de technische kwaliteit en de belevingskwaliteit te verbeteren. Daarmee realiseert u ook een aanzienlijke kostenbesparing voor de organisatie.

De studiedag heeft tot doel u kennis te laten nemen van het belang van verschillende technische kwaliteitsmeetmethoden en het begrip ‘belevingskwaliteit’.

Wat levert deze studiedag u op?
- De totale aanpak van het vakgebied schoonmaakonderhoud. Hoe beoordeelt u schoonmaakonderhoud eigenlijk, bijvoorbeeld in relatie tot facility management?
- Het begrip ‘belevingskwaliteit’. Werken met een voorbeeldenquête aan de hand waarvan u de wensen van de gebruikers te weten kunt komen. Dit onderdeel wordt afgerond met een case hoe u in uw organisatie de belevingskwaliteit kunt meenemen in het werkprogramma.
- Technische kwaliteitsmeetmethoden. De inleider gaat dieper in op de criteria van de VSR-meetmethode. Tevens werkt u aan een praktijkvoorbeeld.
- Case om aan de hand van een calculatievoorbeeld te zien hoe u in uw werkprogramma zelf de relatie kunt leggen tussen de technische kwaliteit en de belevingskwaliteit.

Voor wie
Verantwoordelijk medewerker of medewerkster van de civiele dienst in de zorgsector, het bedrijfsleven, bij banken, verzekeringsmaatschappijen, woningbouwverenigingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties etc.

Inleider
Inleider voor deze studiedag is W. Wissema van Wissema Consultancy, specialist op het gebied van schoonmaakonderhoud.

Data/plaats
1 april 2004 Mercure Hotel Arnhem
14 september 2004 Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 575,- per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van de uitgaven van Reed Business Information ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Zwienen, u kunt haar direct bereiken onder doorkiesnummer (0314) 34 94 73.


Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels