artikel

Roodbaarsseizoen is aangebroken

Horeca

Jonge roodbaarzen leven voornamelijk in fjorden, baaien en in de kustzone, maar volwassen dieren gaan verder de zee in. Daar leven ze in groepjes bij elkaar en voeden zich met garnalen en haring. Roodbaars wordt voornamelijk in de noordelijke zeeën gevangen.

In Duitsland wordt de vis veel aangeleverd en geconsumeerd. Roodbaars is een smakelijke vis, wordt meestal gefileerd aangeboden. Het is een uitstekende vis om te bakken en te roken. Het is een matig vette vis.

Voedingswaarden per 100 gram:
vet 3,6 gram
eiwit 18 gram
ijzer 0,4 mg
vitamines A, B1, B2, B12, C, D en E
kJ 479
kCal 114

Bekijk hier een aantal recepten met als hoofdingrediënt roodbaars:
Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad
Roodbaars met schuimige sherrysaus
Roodbaarsfilet met broccoli en oudekaassaus
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
Roodbaarsfilets met tapenade van olijven en gedroogde tomaten