artikel

Warm cakeje van bitter chocolade met sorbet van sinaasappel

Horeca

Ingrediënten
chocoladecakeje
110 g couverture, bitter
110 g kristalsuiker
90 g patentbloem
1 ei
1 eidooier
90 g roomboter
50 cl slagroom
chocoladeschuim
60 cl slagroom
50 cl calvados
100 g couverture, wit
200 g sinaasappelsorbet (kant-en-klaar)
2 cl poedersuiker
1/4 bos mint

Bereiding
Zie voor de bereiding van de chocoladecakejes de Tipvan de Meester.

Verwarm voor het chocoladeschuim 60 cl slagroom. Voeg dewitte chocolade toe en als laatste de calvados. Vul de kidde met hetroom-chocolademengsel. Spuit de mousse warm op in een glas.

Serveer deze samen met het lauwwarme cakeje. Bestrooi metwat poedersuiker.

Serveer er sinaasappelsorbet bij.

Garneer met takjes mint.

Terug naar receptenoverzicht…