artikel

Ananassorbet met mascarponebeignet

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram mascarpone 1 vanillestokje 50 gram basterdsuiker 50 gram kokosklapper 2 eiwitten paneermeel 0,5 l ananascoulis 200 gram suiker 2 dl water 0,5 l pedro ximenez 1 dl slagroom 25 gram suiker Bereidingswijze: Kook de pedro ximenez in tot een stroopje. Roer mascarpone, vanillemerg en basterdsuiker glad. Vul een spuitzak […]

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram mascarpone
1 vanillestokje
50 gram basterdsuiker
50 gram kokosklapper
2 eiwitten
paneermeel
0,5 l ananascoulis
200 gram suiker
2 dl water
0,5 l pedro ximenez
1 dl slagroom
25 gram suiker

Bereidingswijze:
Kook de pedro ximenez in tot een stroopje.

Roer mascarpone, vanillemerg en basterdsuiker glad. Vul een spuitzak met dit mengsel, spuit er ringen van en vries deze in. Haal de ringen, zodra ze hard bevroren zijn, door het eiwit, paneermeel, weer eiwit en kokos, en leg ze weer in de vriezer.

Kook suiker en water en breng hiermee de ananascoulis op 15 graden Baume. Draai de coulis op in de sorbetière.

Strijk de sorbet uit op een met plastic beklede bakplaat tot 1 cm dik. Sla de slagroom op met de overgebleven suiker.

Snijd de sorbet in vierkanten en leg ze op het bord. Frituur de mascarponeringen op 180°C, plaats ze op de sorbet en maak het geheel af met de stroop van pedro ximenez en een bolletjes slagroom.

 

Terug naar receptenoverzicht…