artikel

Burny Beverwijk

Horeca

Ingrediënten1,5 kg kabeljauwmoten16 g kardemom20 g Madras kerriepoeder500 g basmati rijst30 g zeezout50 g olie200 g ui2 teentjes knoflook300 g gerookt mager spek Voor garnituur1 bos bladselderij20 gamba’s (black tiger) BereidingWrijf de kabeljauwmoten in met zeezout en rook op beukenkrullen.Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder licht, voeg de rijst toe en maak hier een risotto […]

Ingrediënten
1,5 kg kabeljauwmoten
16 g kardemom
20 g Madras kerriepoeder
500 g basmati rijst
30 g zeezout
50 g olie
200 g ui
2 teentjes knoflook
300 g gerookt mager spek

Voor garnituur
1 bos bladselderij
20 gamba’s (black tiger)

Bereiding
Wrijf de kabeljauwmoten in met zeezout en rook op beukenkrullen.
Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder licht, voeg de rijst toe en maak hier een risotto van.
Bak de gamba’s in de olie en breng op smaak met zeezout, knoflook, kardemom en peper.
Snij het spek in dunne plakken en bak deze in de oven tot ze krokant zijn.
Doe de risotto in ronde vorm en stort op het bord.
Leg op de risotto de spekplakken en vervolgens de kabeljauw.
Garneer af met de gamba’s en de bladselderij.