artikel

Clubsandwich

Horeca

De clubsandwich is van oorsprong Amerikaans en wordt daar, maar tegenwoordig ook in andere landen, geserveerd in country-, golf- en andere (heren)clubs. Niet erg handig om te eten, maar wel erg lekker. Zo’n clubsandwich is tegenwoordig makkelijk te maken met trammezinobrood, een Italiaanse broodsoort die je kunt vergelijken met casinobrood; het is alleen wat vetter […]

De clubsandwich is van oorsprong Amerikaans en wordt daar, maar tegenwoordig ook in andere landen, geserveerd in country-, golf- en andere (heren)clubs. Niet erg handig om te eten, maar wel erg lekker.

Zo’n clubsandwich is tegenwoordig makkelijk te maken met trammezinobrood, een Italiaanse broodsoort die je kunt vergelijken met casinobrood; het is alleen wat vetter en blijft langer goed.Trammezino wordt verkocht aan lange platen en diepgevroren.

Voor een clubsandwich steek je er vierkante plakken uit, even toasten in de oven (mag, maar hoeft niet), bestrijken met kruidenboter en dan maar bouwen. Het beleg kan bestaan uit salade, zalm, bacon, eiersalade en meer.