artikel

Gebakken kabeljauwfilet met gefrituurde oester en schuimige wasabisaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 240 gram kabeljauw 4 oesters bosje bosui paneermeel 2 eiwitten 2 eetlepels bloem 1 eetlepel gembersiroop voor de saus: 2 dl melk 2 dl slagroom 2 dl visfond 1 bos peterselie 40 gram boter wasabi zout en peper Bereidingswijze: Kook de melk, room en de visfond in tot een derde. Hak […]

Ingrediënten voor 4 personen:
240 gram kabeljauw
4 oesters
bosje bosui
paneermeel
2 eiwitten
2 eetlepels bloem
1 eetlepel gembersiroop

voor de saus:
2 dl melk
2 dl slagroom
2 dl visfond
1 bos peterselie
40 gram boter
wasabi
zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de melk, room en de visfond in tot een derde. Hak de peterselie zeer fijn, knijp uit in een droge doek en vang het vocht op.

Monteer de saus met boter, breng op smaak met wasabi, zout en peper en breng op kleur met het peterselievocht.

Snijd  kabeljauw in vieren, bak om en om krokant en laat verder garen in de oven.

Open de oesters, dep ze droog. Haal ze door het losgeklopte eiwit en paneer ze met paneermeel. Frituur de oesters.

Gaar de in chinooks gesneden bosui zachtjes in wat boter en maak af met gembersiroop.

Leg in het midden van het bord de bosui neer en hierop de kabeljauw en maak af met de oester.

Warm de saus op en schuim deze op met de staafmixer. Schenk de saus om het gerecht.

Terug naar receptenoverzicht…