artikel

Gebraiseerde zonnevis vergezeld van witte bonen, blokjes rode biet en inktvis

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 zonnevisfilets met vel van 80 gram 200 gram gedroogde witte bonen 50 gram rode biet 200 gram inktvis 2 dl jus d’orange 1 kruidnagel 0,5 steranijs vers geraspte gember 1 dl bittere sinaasappelconfiture 2 eetl. extra vièrge olijfolie 1 eetl. druivenpitolie sap van 0,5 citroen scheut champagne + witte wijnazijn […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zonnevisfilets met vel van 80 gram
200 gram gedroogde witte bonen
50 gram rode biet
200 gram inktvis
2 dl jus d’orange
1 kruidnagel
0,5 steranijs
vers geraspte gember
1 dl bittere sinaasappelconfiture
2 eetl. extra vièrge olijfolie
1 eetl. druivenpitolie
sap van 0,5 citroen
scheut champagne + witte wijnazijn
gesneden dragon

 

Bereidingswijze:
Laat jus d’orange, kruidnagel, steranijs en gember trekken en passeer het mengsel door een zeef. Meng met sinaasappelconfiture, olie, citroensap champagne, wijnazijn en verse dragon.

Week de witte bonen 24 uur weken in koud water en kook ze gaar zoals risotto.

Kook de rode biet in de schil gaar en snijd in brunoise snijden, maak aan met een beetje vinaigrette.

Was de inktvis zorgvuldig, haal de baleinen eruit en snijd in stukken. Bak de inktvis à la minute. Zeer heet en kort. Blus met een beetje vinaigrette.

Bak de zonnevisfilets op de velkant; leg ze vervolgens in een ovenschaal met wat olijfolie en visfumet en laat ze in de oven verder garen.

Dresseer de bonen op een bord, daarop de rode biet en de inktvis. Schenk de vinaigrette erover en leg de vis erop. Garneer met gefrituurde blaadjes bleekselderij.

Terug naar receptenoverzicht…