artikel

‘Maak’ omzet met lunchgerechten

Horeca

Lichte en snel te bereiden lunchgerechten zijn aantrekkelijk én omzetmakers. Wek met een smaakvolle foto op de lunchkaart de eetlust op van de terrasbezoeker. Vergeet niet een goede wijn te adviseren. Indien mogelijk een rosé. Hieronder drie aantrekkelijke lunchgerechten om op het terras te serveren. Doe hier imspiratie mee op! Terrastips voor een beter resultaat […]

Lichte en snel te bereiden lunchgerechten zijn aantrekkelijk én omzetmakers. Wek met een smaakvolle foto op de lunchkaart de eetlust op van de terrasbezoeker. Vergeet niet een goede wijn te adviseren. Indien mogelijk een rosé. Hieronder drie aantrekkelijke lunchgerechten om op het terras te serveren. Doe hier imspiratie mee op!

Courgettesoep met gerookte zalm

(voor 10 personen)
1,5 kg courgette € 4,00
2 tenen knoflook € 0,12
5 dl room € 1,66
4 l groentebouillon (kant-en-klaar) € 0,94
300 g blanke roux € 1,11
peper en zout € 0,10
500 g gerookte zalm € 7,14
0,5 bos bieslook € 0,85
1 dl olijfolie € 0,51

Totaal € 16,43

Bereiding
Snijd de courgette in stukken en zet deze aan in wat olie. Voeg de knoflook en een scheutje room toe. Pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg de groentebouillon toe, breng op smaak met peper en zout en laat rustig doorkoken. Bind het geheel met wat blanke roux, voeg in kleine blokjes gesneden courgette toe en laat deze even meegaren. Snijd de gerookte zalm in grove reepjes en verdeel ze over soepkop of –bord. Schep hier de hete courgettesoep op en bestrooi het geheel met wat gesneden bieslook. Serveer eventueel met Waldkorn-brood.

Salade met lauwwarme kipfilet

(voor 10 personen)
1,5 kg kipfilet € 11,12
2 kg gemengde slasoorten (kant-en-klaar) € 6,00
1 kg tomaten € 1,95
2 komkommers € 1,26
200 g pijnboompitten € 2,67
200 g prei (voorgesneden) € 0,36
350 cl sojasaus € 1,27
100 g radijssla € 1,08
100 g croutons (kant-en-klaar) € 1,03
1 dl olijfolie € 0,51

Totaal € 27,25

Bereiding
Snijd de voorgekookte kip in grove repen, bak de in parten gesneden tomaat samen met de gesneden prei in de hete olijfolie, voeg pijnboompitten toe en op het laatst de repen gare kip. Blus het geheel af met sojasaus en voeg wat water toe, laat het geheel rustig inkoken.Verdeel de gesneden sla over de kommen, schep hier de warme kip met groente en cashewnoten op. Garneer het geheel met gesneden komkommer, radijssla en croutons.

Aardappeltoast met spek, spinazie en champignons

(voor 10 personen)
10 aardappeltoast (kant-en-klaar) € 3,30
1 kg spinazie (diepvries) € 1,45
200 g gedroogd spek € 1,20
500 g champignons € 1,60
150 g knoflookpulp € 0,50
peper en zout € 0,10
0,5 l room € 1,66
100 g radijssla € 1,08
500 g gemengde slasoorten (kant-en-klaar) € 1,50
100 g boter € 0,41

Totaal € 12,80

Bereiding
Bak de champignons in de hete boter tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg knoflookpulp, peper en zout toe. Bak vervolgens de spinazie mee en blus het geheel af met de room. Laat inkoken. Frituur tussentijds de aardappel- toast. Verdeel sla en aardappeltoast over de borden en schep vervolgens de helft van de spinazie op de aardappeltoast, en leg daar twee plakken gedroogd spek op. Verdeel daarbovenop de rest van de spinazie. Garneer met radijssla.