artikel

Makreel op z’n oosters

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 600 g makreelfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van 2 cm
  • 50 g cashewnoten
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 dl water
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2 eetlepel wijnazijn
  • snufje bruine basterdsuiker
Makreel op z’n oosters

Bereidingswijze:
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De gember schillen en kleinsnijden.

De ui met de knoflook, de gember, de noten, de sambal oelek en 3 eetlepels water in de blender tot een pasta pureren.

De olie in een braadpan goed heet laten worden en hierin de uienpasta al omscheppend bakken. Het overige water, de azijn en de basterdsuiker toevoegen.

De makreel in repen snijden en bij de ui doen. Het uienmengsel over de vis scheppen en alles nog 10 – 15 minuten zachtjes laten koken tot de vis gaar is.