artikel

Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla

Horeca

Ingrediënten voor ca 12 stuks

  • 200 g gerookte makreelfilet
  • 100 g mihoen
  • zout
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 kleine prei
  • 50 g cashewnoten
  • 3 dl kant-en-klare yoghurtdressing
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 12 ijsbergslabladeren
Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla

Bereidingswijze:
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan koudspoelen en laten uitlekken.

Snijd de makreelfilet en 2 tomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringen.

Halveer de andere tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Hak de cashewnoten een beetje klein.

Meng de yoghurtdressing met de cajunkruiden.Neem van de krop ijsbergsla 12 grote bladeren Hussel alle ingrediënten op de sla en de reepjes tomaat na door elkaar.

Schep de makreelsalade op de slabladeren en rol ze losjes op. Steek ze eventueel vast met cocktailprikkers.

Leg de rolletjes op bordjes en garneer met de reepjes tomaat.