artikel

Terrastips

Horeca

Voorkom problemen door vroegtijdig bij uw gemeente te informeren wat de gemeentelijke richtlijnen zijn voor terrassen. Bestelt een gast een biertje? Vertel dan dat u speciaalbieren op vat hebt. Speciaalbier tappen betekent extra omzet maken. Schakel een paar keer per seizoen een mystery-guest in die uw terras bezoekt en de bevindingen rapporteert. Hierdoor voorkomt u […]

  • Voorkom problemen door vroegtijdig bij uw gemeente te informeren wat de gemeentelijke richtlijnen zijn voor terrassen.

  • Bestelt een gast een biertje? Vertel dan dat u speciaalbieren op vat hebt. Speciaalbier tappen betekent extra omzet maken.
  • Schakel een paar keer per seizoen een mystery-guest in die uw terras bezoekt en de bevindingen rapporteert. Hierdoor voorkomt u bedrijfsblindheid.
  • Voorkom dronken terrasbezoekers. Mede-terrasbezoekers ergeren zich hier groen en geel aan en potentiële bezoekers lopen hierdoor uw terras voorbij.
  • Schep duidelijkheid door zichtbaar op het terras een bord te plaatsen met daarop de aanbiedingen en prijzen. Plaats het bord zo dat het ook voor passanten opvalt. De kans dat passant bezoekers wordt, groeit hierdoor.
  • Begin op tijd met het werven van personeel. Als straks de zon zich opeens van zijn beste kans laat zien, moeten er voldoende mensen oproepbaar zijn.
  • Vergeet het bijbehorende café niet. Doodzonde wanneer een ‘slecht’ café een fraai terras teniet doet en wanneer gasten toch maar op het terras van uw buurman neerploffen.
  • Houd met uw medewerkers regelmatig een evaluatie, waarin u samen aangeeft wat goed en fout ging op het terras. Stel verbeterpunten op en bewaak ze.
  • Controleer of het bij het installeren van infraroodstralers noodzakelijk is de groepenkas aan te passen. Infraroodstralers gebruiken namelijk behoorlijk wat stroom.
  • Zorg voor voldoende toevoer van verse lucht wanneer u gasverwarmers gebruikt op uw terras.