artikel

Zo voorkomt u juridische problemen rondom uw terras

Horeca

Terrassen zijn omzetmakers. Dat weet iedereen. Menig horecaondernemer weet ook dat terrassen tot juridische problemen kunnen leiden. Door onduidelijk en veranderlijk gemeentebeleid is het noodzakelijk de terrasvergunning in orde te hebben. Zorg daar dus voor. De richtlijnen voor een terrasvergunning zijn wettelijk geregeld in het Besluit Horeca-, Sport-, en Recreatie- inrichtingen. Uw gemeente stelt uit […]

Terrassen zijn omzetmakers. Dat weet iedereen. Menig horecaondernemer weet ook dat terrassen tot juridische problemen kunnen leiden. Door onduidelijk en veranderlijk gemeentebeleid is het noodzakelijk de terrasvergunning in orde te hebben. Zorg daar dus voor.

De richtlijnen voor een terrasvergunning zijn wettelijk geregeld in het Besluit Horeca-, Sport-, en Recreatie- inrichtingen. Uw gemeente stelt uit dit besluit haar voorwaarde op. De meeste terrasvergunningen geven de omvang van het terras aan, vaak voorzien van een tekening. Let op, in een terrasvergunning mogen geen voorschriften of beperkingen staan met als doel geluidsoverlast tegen te gaan.

Dien uw vergunningsaanvraag in. Uw gemeente moet binnen acht weken na de aanvraag een beslissing nemen. Reageert de gemeente niet, dien dan opnieuw een verzoek in en vraag de gemeente binnen veertien dagen te reageren. Gebeurt er vervolgens nog niets, dien dan een bezwaarschrift in tegen het niet tijdig nemen van een besluit. Richt deze brief aan de burgemeester. In het uiterste geval kunt u de rechter vragen om de gemeente te verplichten een besluit te nemen.

Producttips

Muntdispenser
Versnel betalingen op een terras met een muntdispenser. Aan een riem hangt voor iedere muntsoort een dispenser, waarin de munten eenvoudig worden gedrukt en uitgehaald. Zo hoeft u nooit meer lang te zoeken naar losse munten in uw schort. De muntdispenser is met één hand te gebruiken en dat is wel zo handig. Op deze manier houdt u één hand vrij te houden voor uw dienblad.

Extra terrastafel
Alle tafels op het terras zijn bezet en een bezoeker bestelt iets te eten? Geen nood, een extra terrastafel biedt uitkomst. Schroef eenvoudig een tafeltje aan de terrasstoelen vast en extra tafelruimte is een feit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels