artikel

Avocado gevuld met haring

Horeca

    Ingredienten
  • 2 nieuwe haringen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 50 g gepelde walnoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojaolie
  • peper uit de molen
  • zout
  • 1 sjalot, gehakt
  • mespunt paprikapoeder

    Bereidingswijze:
  • Hak de walnoten (houd er 4 apart voor garnering) en de sjalot.
  • Meng de olie, peper, citroensap, paprikapoeder, gehakte walnoten en de gehakte sjalot door elkaar.
  • Snijd de haring in reepjes en doe die door het mengsel.
  • Snijd nu de avocado’s in de lengte doormidden, haal de pit eruit. Met een lepel het vruchtvlees eruit halen, zonder de schil te beschadigen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe dit direct bij het haring-notenmengsel. Voorzichtig mengen, anders gaat de avocado teveel kapot.
  • Hier de schillen mee vullen, garneren met walnoot.

    Bereidingswijze:
  • Hak de walnoten (houd er 4 apart voor garnering) en de sjalot.
  • Meng de olie, peper, citroensap, paprikapoeder, gehakte walnoten en de gehakte sjalot door elkaar.
  • Snijd de haring in reepjes en doe die door het mengsel.
  • Snijd nu de avocado’s in de lengte doormidden, haal de pit eruit. Met een lepel het vruchtvlees eruit halen, zonder de schil te beschadigen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe dit direct bij het haring-notenmengsel. Voorzichtig mengen, anders gaat de avocado teveel kapot.
  • Hier de schillen mee vullen, garneren met walnoot.