artikel

Broodje haring

Horeca

    Ingredienten
  • 4 zoute haringen
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels knoflookmayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • ½ krop lollo rosso
  • 4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes
  • zout, peper

    Bereidingswijze:
  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes.
  • Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer.
  • Snijd de paprika’s in reepjes.
  • Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
  • Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing.
  • Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes.
  • Schep de komkommerblokjes erop.
  • Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer.
  • Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop.
  • Zet de bovenkanten van de broodjes erop.

    Bereidingswijze:
  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes.
  • Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer.
  • Snijd de paprika’s in reepjes.
  • Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
  • Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing.
  • Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes.
  • Schep de komkommerblokjes erop.
  • Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer.
  • Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop.
  • Zet de bovenkanten van de broodjes erop.