artikel

Gebakken grietfilet met champignons

Horeca

    Ingredienten:
  • 4 stukken grietfilet (ca. 150 g elk)
  • 250 g champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereidingswijze:
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Bestrooi ze vlak voordat u ze bakt met de bloem, het kerriepoeder en wat zout.
  • Verhit de olie met de boter in een ruime koekepan. Bak de grietfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10-12 minuten afhankelijk van de dikte).
  • Neem de vis uit de pan en houd de filets afgedekt even warm.
  • Voeg de champignons toe aan het braadvet (eventueel een scheutje extra olie toevoegen) en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur.
  • Voeg een snufje zout en de peterselie toe en schep de champignons op de grietfilets.
  • Lekker met tomatensalade en gebakken aardappeltjes.

    Bereidingswijze:
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Bestrooi ze vlak voordat u ze bakt met de bloem, het kerriepoeder en wat zout.
  • Verhit de olie met de boter in een ruime koekepan. Bak de grietfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10-12 minuten afhankelijk van de dikte).
  • Neem de vis uit de pan en houd de filets afgedekt even warm.
  • Voeg de champignons toe aan het braadvet (eventueel een scheutje extra olie toevoegen) en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur.
  • Voeg een snufje zout en de peterselie toe en schep de champignons op de grietfilets.
  • Lekker met tomatensalade en gebakken aardappeltjes.