artikel

Gegratineerde griet met kaas en mosterd

Horeca

    Ingredienten:

  • 4 grietfilets à 150 gram
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder.
  • Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in.
  • Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet.
  • Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt.
  • Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.
  • Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.
  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder.
  • Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in.
  • Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet.
  • Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt.
  • Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.
  • Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.