artikel

Gegratineerde grietfilet met rookkaas en dille

Horeca

    Ingredienten
  • 4 stukken grietfilet (ca. 150 g elk)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel slaolie
  • 25 g boter
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte dille + 4 toefjes voor de garnering
  • 8 dunne plakjes rookkaas

    Bereidingswijze:
  • Verhit de grill voor op de hoogste stand.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in 3 lange stukjes.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Verhit de slaolie met de boter en de knoflook in een ruime koekepan. Bak de visfilets in het hete vet bruin en bijna gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets).
  • Leg de vis in een ovenvaste schaal. Strooi er wat zout en de dille over. Leg de plakjes rookkaas op de filets en zet de schaal direct onder de hete grill. Laat de kaas snel smelten en goudbruin worden.
  • Garneer met de toefjes dille.
  • Lekker met worteltjes en gekookte krielaardappeltjes met peterselie.

    Bereidingswijze:
  • Verhit de grill voor op de hoogste stand.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in 3 lange stukjes.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Verhit de slaolie met de boter en de knoflook in een ruime koekepan. Bak de visfilets in het hete vet bruin en bijna gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets).
  • Leg de vis in een ovenvaste schaal. Strooi er wat zout en de dille over. Leg de plakjes rookkaas op de filets en zet de schaal direct onder de hete grill. Laat de kaas snel smelten en goudbruin worden.
  • Garneer met de toefjes dille.
  • Lekker met worteltjes en gekookte krielaardappeltjes met peterselie.