artikel

Gegrilde mul met tomatenvinaigrette en basilicum

Horeca

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 6 el. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. wijnazijn
  • Sla, gemengde
  • 4 stuk mulfilet
  • Basilicumblaadje
  • Peper
  • Zout
  • Bereidingswijze:

    • De tomaten onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden en de pitjes verwijderen.
    • Het vruchtvlees van een kwart van de tomaten in kleine blokjes snijden.
    • De rest van de tomaat in wat hete olie aanzetten samen met het gesnipperde teentje knoflook en op een klein vuur zacht laten worden.
    • De saus met de staafmixer pureren en op smaak brengen met tweederde aan olie, de azijn en de peper en zout.
    • De sla wassen, drogen en in het midden van de borden leggen. De tomaatblokjes hieromheen leggen.
    • De rest van de olie in de koekenpan zeer heet laten worden en de mulfilet hierin aan beide kanten bruin laten worden.
    • De vis op het bedje sla leggen en de saus hieromheen schenken. Met basilicumblaadjes garneren.

    Bereidingswijze:

    • De tomaten onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden en de pitjes verwijderen.
    • Het vruchtvlees van een kwart van de tomaten in kleine blokjes snijden.
    • De rest van de tomaat in wat hete olie aanzetten samen met het gesnipperde teentje knoflook en op een klein vuur zacht laten worden.
    • De saus met de staafmixer pureren en op smaak brengen met tweederde aan olie, de azijn en de peper en zout.
    • De sla wassen, drogen en in het midden van de borden leggen. De tomaatblokjes hieromheen leggen.
    • De rest van de olie in de koekenpan zeer heet laten worden en de mulfilet hierin aan beide kanten bruin laten worden.
    • De vis op het bedje sla leggen en de saus hieromheen schenken. Met basilicumblaadjes garneren.