artikel

Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus

Horeca

    Ingredienten:
  • 4 tarbotfilets à 150 gram
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

    Noilly Pratsaus:

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram roomboter
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 dl visfond of visbouillon
  • 2 eetlepels Noilly Prat (of pernod of witte vermout)

Bereidingswijze:
  • Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog.
  • Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
  • Meng de olijfolie met citroensap en besprenkel de vis ermee.
  • Pel voor de saus het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
  • Voeg laurierblad, peperkorrels, wijn en visfond toe en laat het tot de helft inkoken.
  • Zeef de vloeistof en breng deze aan de kook met de Noilly Prat. Roer blokjes boter met de garde of staafmixer erdoor.
  • Houd de saus warm zonder te koken.
  • Rooster de visfilets onder een voorverwarmde grill in de oven of in een hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • Serveer de gegrilde tarbot met de Noilly Pratsaus.
  • Lekker met gekookte krielaardappels met broccoli of groene asperges.
  • Bereidingswijze:
  • Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog.
  • Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
  • Meng de olijfolie met citroensap en besprenkel de vis ermee.
  • Pel voor de saus het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
  • Voeg laurierblad, peperkorrels, wijn en visfond toe en laat het tot de helft inkoken.
  • Zeef de vloeistof en breng deze aan de kook met de Noilly Prat. Roer blokjes boter met de garde of staafmixer erdoor.
  • Houd de saus warm zonder te koken.
  • Rooster de visfilets onder een voorverwarmde grill in de oven of in een hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • Serveer de gegrilde tarbot met de Noilly Pratsaus.
  • Lekker met gekookte krielaardappels met broccoli of groene asperges.