artikel

Gekonfijte kalfswang met gemarineerde bloemkool en verse oregano

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 stuks kalfswang 1 kg ganzenvet 4 tenen knoflook tijm rozemarijn peper en zout 200 g. bloemkool in roosjes Kummeldressing 10 g. kummel 1 dl. olijfolie 0,3 dl. dragonazijn 0,1 dl. suikerwater verse oregano peper en zout Bereidingswijze: Konfijt de kalfswang in het ganzenvet met de knoflook, tijm, rozemarijn, peper en […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 stuks kalfswang
1 kg ganzenvet
4 tenen knoflook
tijm
rozemarijn
peper en zout
200 g. bloemkool in roosjes

Kummeldressing
10 g. kummel
1 dl. olijfolie
0,3 dl. dragonazijn
0,1 dl. suikerwater
verse oregano
peper en zout

Bereidingswijze:
Konfijt de kalfswang in het ganzenvet met de knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout in een oven van 80ºC totdat deze helemaal gaar is. Haal het vlees uit het vet.

Blancheer de bloemkool beetgaar, laat deze schrikken in ijswater en vervolgens uitlekken op een droge doek. Meng de bloemkool met de kummeldressing.

Snijd de kalfswang in plakken, verdeel de bloemkool over de borden en dresseer de kalfswang erover. Strooi er verse oregano over.

Terug naar receptenoverzicht…