artikel

Gepocheerde tarbot met tomaten en bieslooksaus

Horeca

    Ingredienten:
  • 4 stukken tarbotfilet (ca. 150 g elk)
  • 2 tomaten
  • 1 uitje
  • 1 l visbouillon (tabletten)
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • zout, peper

    Bereidingswijze:
  • Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Pel en snipper het uitje.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan.
  • Breng de bouillon aan de kook, leg de tarbot erin, breng het vocht weer tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de vis in ca. 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden.
  • Bak ondertussen het uitje 4 minuten in de slaolie.
  • Voeg de stukjes tomaat en de bieslook toe en laat alles snel warm worden.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Neem de tarbot uit het hete vocht en leg de stukken vis op 4 warme borden.
  • Schep de tomaten erover.
  • Lekker met courgette en aardappelpuree.

    Bereidingswijze:
  • Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Pel en snipper het uitje.
  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan.
  • Breng de bouillon aan de kook, leg de tarbot erin, breng het vocht weer tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de vis in ca. 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden.
  • Bak ondertussen het uitje 4 minuten in de slaolie.
  • Voeg de stukjes tomaat en de bieslook toe en laat alles snel warm worden.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Neem de tarbot uit het hete vocht en leg de stukken vis op 4 warme borden.
  • Schep de tomaten erover.
  • Lekker met courgette en aardappelpuree.