artikel

Gevulde appels met haringsalade

Horeca

    Ingredienten:
  • 2 nieuwe haringen
  • 4 middelgrote rood-gele appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 eetlepel fijngehakte dille

    Bereidingswijze:
  • Zet de appels neer met de steeltjes naar boven. Snijd van elk het kapje af. Hol de appels zo goed mogelijk uit met een meloenboortje of lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de binnenkant van de appels en het vruchtvlees met citroensap.
  • Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes, de bleekselderij in zeer smalle boogjes en de haringen in zeer smalle reepjes. Meng deze met het vruchtvlees van de appel.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise en de dille en schep de haringsalade erdoor.
  • Vul de appels met de salade, zet de kapjes er weer op en plaats ze op 4 bordjes.
  • Serveer met roggebrood of warme toost.

    Bereidingswijze:
  • Zet de appels neer met de steeltjes naar boven. Snijd van elk het kapje af. Hol de appels zo goed mogelijk uit met een meloenboortje of lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de binnenkant van de appels en het vruchtvlees met citroensap.
  • Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes, de bleekselderij in zeer smalle boogjes en de haringen in zeer smalle reepjes. Meng deze met het vruchtvlees van de appel.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise en de dille en schep de haringsalade erdoor.
  • Vul de appels met de salade, zet de kapjes er weer op en plaats ze op 4 bordjes.
  • Serveer met roggebrood of warme toost.