artikel

Griet met paddestoelen en dragon

Horeca

    Ingredienten:
  • 4 grietfilets à 150 gram
  • bloem
  • versgemalen peper
  • zout
  • 250 gram oesterzwammen of
  • kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 2 dl visbouillon van tablet
  • 2 theelepels maïzena of allesbinder
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse of gedroogde dragon

    Bereidingswijze:
  • Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog.
  • Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout.
  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes.
  • Pel het sjalotje en snipper het.
  • Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten.
  • Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt.
  • Schep de crème fraîche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.
  • Lekker met een salade en rijst.

    Bereidingswijze:
  • Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog.
  • Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout.
  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes.
  • Pel het sjalotje en snipper het.
  • Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten.
  • Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt.
  • Schep de crème fraîche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.
  • Lekker met een salade en rijst.