artikel

Groene asperges met gepocheerd ei, truffel en ouwe Goudse

Horeca

Ingrediënten : 4 dagverse krieleitjes 20 dikke groene asperges verse truffel naar budget (hoe meer hoe beter) 0,5 dl truffeljus 15 gram geweckte zwarte wintertruffel 2 dl kippenbouillon 0,5 dl room 1 eetl. gesnipperde sjalot 20 gram boter 20 gram overjarige Goudse kaas fleur de sel Bereidingswijze: Pocheer de eitjes in ruim water met een […]

Ingrediënten :
4 dagverse krieleitjes
20 dikke groene asperges
verse truffel naar budget (hoe meer hoe beter)
0,5 dl truffeljus
15 gram geweckte zwarte wintertruffel
2 dl kippenbouillon
0,5 dl room
1 eetl. gesnipperde sjalot
20 gram boter
20 gram overjarige Goudse kaas
fleur de sel

Bereidingswijze:

Pocheer de eitjes in ruim water met een scheutje azijn. Schrik ze koud in ijswater. 

Schil de groene asperges met een dunschiller en snijd ze in lengte gelijk. Kook ze beetgaar in weinig water met wat zout, giet ze af en glaceer deze in een halve dl kippenbouillon met de gehakte sjalot en de boter. Maak af met zout en ietsje peper, bind ze eventueel op met een preilintje en houd ze warm. 

Kook ondertussen van de resterende kippenbouillon, de room en de geweckte truffel een jus en maak af met de truffeljus.

Warm het gepocheerde eitjes op in wat heet water, schik op een bord en bestrooi met wat fleur de sel.

Schik de groene asperges ernaast en nappeer het geheel

Terug naar receptenoverzicht…