artikel

Haringsalade met garnalen

Horeca

    Ingredienten:
  • 3 gefileerde haringen
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 tomaten
  • ½ groene paprika
  • 2 aardappels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (of uit diepvries van Darégal)
  • krop krulsla
  • peper, zout

    Bereidingswijze:
  • Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Snijd ze in kleine stukjes.
  • Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen in kokend water. Haal het vel van de tomaat eraf en de pitjes eruit. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Maak van de mayonaise en de yoghurt een saus en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Roer de bieslook, tomaat, aardappel en paprika door de saus. Laat het mengsel minimaal 1/2 uur in de koelkast staan.
  • Snijd vlak voor het serveren de haring in kleine stukjes. Meng de garnalen en haring door de salade.
  • Serveren op een bedje van krulsla.
  • Wijntip: Côtes de Provence Rosé, een droge rosé-wijn

    Bereidingswijze:
  • Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Snijd ze in kleine stukjes.
  • Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen in kokend water. Haal het vel van de tomaat eraf en de pitjes eruit. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Maak van de mayonaise en de yoghurt een saus en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Roer de bieslook, tomaat, aardappel en paprika door de saus. Laat het mengsel minimaal 1/2 uur in de koelkast staan.
  • Snijd vlak voor het serveren de haring in kleine stukjes. Meng de garnalen en haring door de salade.
  • Serveren op een bedje van krulsla.
  • Wijntip: Côtes de Provence Rosé, een droge rosé-wijn