artikel

Henk van Os

Horeca

Ingrediënten hoofdgerecht10 riblappen van 100 g per stuk100 g boter4 grote uien1 liter oud bruin bier40 g bloem10 cc azijn20 g bruine basterdsuiker2 sneetjes bruin brood5 g tijm2 laurierbladeren3 kruidnagelsl eetl mosterd1,5 kg krieltjes1,5 kg peulen Voor garnituur500 g prei Bereiding hoofdgerechtWrijf het vlees in met zout en peper en zet het aan.Snij de uien […]

Ingrediënten hoofdgerecht
10 riblappen van 100 g per stuk
100 g boter
4 grote uien
1 liter oud bruin bier
40 g bloem
10 cc azijn
20 g bruine basterdsuiker
2 sneetjes bruin brood
5 g tijm
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
l eetl mosterd
1,5 kg krieltjes
1,5 kg peulen

Voor garnituur
500 g prei

Bereiding hoofdgerecht
Wrijf het vlees in met zout en peper en zet het aan.
Snij de uien grof en fruit aan, voeg de bloem toe tot deze licht kleurt en voeg dan het bier erbij.
Doe het vlees hierbij, samen met de kruiden, azijn en suiker. Laat stoven tot het gaar is.
Kook de krieltjes en de peulen.
Snij de prei in stukken van ca. 7 cm lengte, snij deze tot 2/3 in en frituur.
Passeer het stoofvocht en bindt eventueel bij.
Serveer als op de foto en garneer met wat ui uit de saus en de gefrituurde prei.

Ingrediënten dessert
650 g aardbeien
500 ml kwark
100 g geschaafde amandelen
3 sinaasappels
250 ml honing
poedersuiker
citroenmelisse
350 g aardbeien

Bereiding dessert
Snij de 650 gram aardbeien aan plakjes.
Een ringvorm van ca. 3 cm hoogte op het bord plaatsen en hierin een laagje aardbeienplakjes leggen.
De helft van de kwark bovenop de aardbeien doen en gladstrijken, vervolgens weer een laag aardbeienplakjes aanbrengen en tot slot weer een laag kwark.
Verwijder de ring, bruneer de amandelen en besmeer hiermee de zijkant van de aardbeien-kwarktoren.
Halveer de overige (350 g) aardbeien en plaats deze bovenop het torentje.
Pers de sinaasappels en vermeng het sap met de honing.
Garneer met citroenmelisse, poedersuiker en de sinaasappelhoning.