artikel

Krokante konijnenbout op een stamppotje van andijvie met basilicumjus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 tamme-konijnenbouten 500 g. bouquet 2 l. gevogeltebouillon 500 g. aardappelpuree 1 stronk andijvie, fijngesneden Basilicumjus 2 dl. jus de veau 0,5 l. rode wijn 2 sjalotten 2 takjes tijm 4 blaadjes basilicum Bereidingswijze: Reduceer de rode wijn, sjalotten en tijm. Voeg de jus de veau toe en passeer het geheel […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 tamme-konijnenbouten
500 g. bouquet
2 l. gevogeltebouillon
500 g. aardappelpuree
1 stronk andijvie, fijngesneden

Basilicumjus
2 dl. jus de veau
0,5 l. rode wijn
2 sjalotten
2 takjes tijm
4 blaadjes basilicum


Bereidingswijze:
Reduceer de rode wijn, sjalotten en tijm. Voeg de jus de veau toe en passeer het geheel door een fijne zeef.

Pocheer de konijnenbouten in de bouillon met bouquet tot ze gaar zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Meng de aardappelpuree à la minute met de fijngesneden andijvie en houd deze warm.

Verdeel de stamppot over vier borden. Bak de konijnenbout in hete olijfolie snel krokant en dresseer deze op het bord. Serveer de saus ernaast en strooi er chiffonade van basilicum over.

Terug naar receptenoverzicht…