artikel

Op de huid gebakken rode mul met olijvenmayonaise

Horeca

Ingrediënten

  • 4 mulfilets
  • 1 el. olijfolie
  • 50 gr. olijf, zwarte, zonder pit
  • 3 el. mayonaise
  • 1 el. wijn, witte
  • Peper
  • Zout
  • Bereidingswijze:

    • Hak de olijven. Verwijder eventueel de achtergebleven schubben van de rode mul.
    • Was de vis en dep de filets droog met keukenpapier.
    • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis met de velzijde naar beneden in de hete boter gaar in circa vier minuten.
    • Roer de gehakte olijven door de mayonaise en wijn en breng de saus op smaak met peper en zout.
    • Leg de mul op de warme borden en schep de saus hier half overheen.

    Bereidingswijze:

    • Hak de olijven. Verwijder eventueel de achtergebleven schubben van de rode mul.
    • Was de vis en dep de filets droog met keukenpapier.
    • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis met de velzijde naar beneden in de hete boter gaar in circa vier minuten.
    • Roer de gehakte olijven door de mayonaise en wijn en breng de saus op smaak met peper en zout.
    • Leg de mul op de warme borden en schep de saus hier half overheen.