artikel

Pittige vissaté met Thaise kokossalade

Horeca

    Ingredienten
  • 600 g zeewolf (of een andere stevige vissoort zoals zalm)
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g mihoen
  • 300 g geschaafde spitskool
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 dl dikke kokosmelk
  • sap van 1 citroen of limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

    Bereidingswijze:
  • Halveer de plakjes spek.
  • Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een 1/2 plakje spek.
  • Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes.
  • Snijd de lente-uitjes in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen.
  • Rooster de vissaté’s op de hete barbecue gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.

    Bereidingswijze:
  • Halveer de plakjes spek.
  • Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een 1/2 plakje spek.
  • Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes.
  • Snijd de lente-uitjes in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen.
  • Rooster de vissaté’s op de hete barbecue gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.