artikel

Rode mul met venkel

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 rode mul 300 gram gefileerd maar met vel (met pincet de graatjes er even uit halen)
  • 1 grote venkel in grove julienne gesneden (bewaar het groen als garnituur)
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 2 cl. olijfolie
  • 5 cl. extra vierge olijfolie
  • 20 gr. geklaarde boter
  • peper uit de molen
  • zeezout

Bereidingswijze:

  • Zet een tefalpan met de geklaarde boter op een matig vuur en voeg de gesneden venkel toe. Laat de venkel garen terwijl u de pan af en toe omschudt.
  • Als de venkel bijna gaar is doet u kort het vuur hoog om de venkel te kleuren. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijven toe.
  • Plaats een andere tefalpan met de gewone olijfolie op een hoog vuur. Kruid de mulfilets met peper uit de molen (geen zout) en leg de vis met de velkant in de hete pan.
  • Draai de filets na 1 minuut voorzichtig om, schuif de pan naar de buitenkant van het vuur en verlaag dat vuur. Laat de vis verder rustig gaar worden in 4 tot 5 minuten.
  • Schik de venkel centraal op een groot bord en leg de filets met de staartkant naar boven tegen de venkel. Werk af met zeezout, het groen van de venkel en de extra-vierge.
  • Serveer met knapperig stokbrood en zeer mooie olijfolie.

Bereidingswijze:

  • Zet een tefalpan met de geklaarde boter op een matig vuur en voeg de gesneden venkel toe. Laat de venkel garen terwijl u de pan af en toe omschudt.
  • Als de venkel bijna gaar is doet u kort het vuur hoog om de venkel te kleuren. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijven toe.
  • Plaats een andere tefalpan met de gewone olijfolie op een hoog vuur. Kruid de mulfilets met peper uit de molen (geen zout) en leg de vis met de velkant in de hete pan.
  • Draai de filets na 1 minuut voorzichtig om, schuif de pan naar de buitenkant van het vuur en verlaag dat vuur. Laat de vis verder rustig gaar worden in 4 tot 5 minuten.
  • Schik de venkel centraal op een groot bord en leg de filets met de staartkant naar boven tegen de venkel. Werk af met zeezout, het groen van de venkel en de extra-vierge.
  • Serveer met knapperig stokbrood en zeer mooie olijfolie.