artikel

Salade van witlofbatonnetes met 3 kleuren zeewier en blauwvintonijn

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 400 gram tonijnfilet 1 bos dragon 1 bos koreander 1 bos dille 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel steranijspoeder 120 gram witte en zwarte sesamzaadjes 1 potje hoi sin-saus sechuanpeper uit de molen fleur de sel 6 stronkjes wotlof 40 gram gedroogd zeewier 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel gembersiroop […]

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram tonijnfilet
1 bos dragon
1 bos koreander
1 bos dille
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel steranijspoeder
120 gram witte en zwarte sesamzaadjes
1 potje hoi sin-saus
sechuanpeper uit de molen
fleur de sel
6 stronkjes wotlof
40 gram gedroogd zeewier
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel gembersiroop

Bereidingswijze:

Snijd de kruiden fijn en meng met de specerijen en de sesamzaadjes. Smeer de tonijn in met de hoi sin en paneer hem met de kruidenpanade zodat de tonijn goed bedekt is. Verhit sesamolie in een pan en bak de tonijn kort aan alle kanten. Neem uit de pan en snijd er dikke plakken van. Strooi er wat sechuanpeper en fleur de sel op.

Snij de witlof in mooie gelijkmatige staafjes.

Week het zeewier in koud water, knijp goed uit tot het wier droog aanvoelt en meng met sesamolie, gembersiroop en sojasaus.

Meng het zeewier met de witlof.

Terug naar receptenoverzicht…