artikel

Spekkoek met hangop en siroop van kaneel

Horeca

Ingrediënten spekkoek: 2 theelepels anijspoeder 200 gram boter 5 eieren 3 theelepels kaneelpoeder 1 theelepel kardemompoeder 1 theelepel nootmuskaat 1 theelepel gemalen kruidnagel 1 theelepel zoethoutpoeder 100 gram aromatensuiker 60 gram patentbloem 1 vanillestokje snufje zout Bereidingswijze: Schraap vanillemerg uit het stokje, roer de boter met het merg en de helft van de suiker tot […]

Ingrediënten spekkoek:
2 theelepels anijspoeder
200 gram boter
5 eieren
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel zoethoutpoeder
100 gram aromatensuiker
60 gram patentbloem
1 vanillestokje
snufje zout

Bereidingswijze:
Schraap vanillemerg uit het stokje, roer de boter met het merg en de helft van de suiker tot een gladde massa. Scheid de eieren, klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker en klop de eiwitten stijf.

Roer het botermengsel luchtig door het eiwit en daarna door de eidooiers. Meng de bloem met het zout door het botermengsel.

Verdeel dit deeg in tweeën. Meng de ene helft met alle specerijen zodat het bruin wordt, de ander helft blijft blank.

Verwarm de grill op de hoogste stand, bekleed een springvorm met vetvrij papier en doe hier een dun laagje van het blanke beslag in, zet onder de grill en laat gaar worden. Vervolgens een laagje bruin beslag ook gaar laten worden. Ga zo door tot het beslag op is. Zet halverwege dit proces de springvorm iets lager onder de grill en draai de temperatuur iets omlaag.

Laat de spekkoek afkoelen en steek er ronde taartjes uit.

Ingrediënten hangop:
1 liter yoghurt
liter Griekse yoghurt
vanillestokje
250 gram poedersuiker
0,5 liter room

Bereidingswijze:
Doe alle yoghurt in een katoenen zak en laat deze met een bak eronder in de koelkast 1 nacht uitlekken. Meng de yoghurt met de vanille en de suiker en roer er de geslagen room doorheen.

Ingrediënten siroop:
5 kaneelstokjes
2 dl ahornsiroop
0,5 dl witte wijn
1 kruidnagel
150 gram bruine basterdsuiker

Laat alle ingrediënten inkoken en zeef vervolgens de siroop.

Terug naar receptenoverzicht…