artikel

Zeewolfspies met salie en Spaanse chorizo

Horeca

    Ingredienten:
  • 600 g zeewolffilet
  • 10 dunne plakjes chorizo (Spaanse paprikaworst)
  • 20 blaadjes verse salie (of 1 eetlepel gedroogde)
  • zout
  • olijfolie

    Bereidingswijze:
  • Snijd de zeewolffilet in 24 stukjes.
  • Halveer de plakjes chorizo.
  • Rijg de stukjes vis, de halve plakjes worst en de blaadjes salie aan 4 lange spiezen. (Gedroogde salie wordt over de spiezen gestrooid.)
  • Strooi wat zout over de spiezen. Bestrijk de spiezen en een grillrooster met olie.
  • Laat de spiezen op een hete barbecue in circa 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren.
  • Lekker met een pittige rijstsalade.

    Wijntip:Cabernet d’Anjou, een frisse rosé die uitstekend combineert met pittige gerechten

    Bereidingswijze:
  • Snijd de zeewolffilet in 24 stukjes.
  • Halveer de plakjes chorizo.
  • Rijg de stukjes vis, de halve plakjes worst en de blaadjes salie aan 4 lange spiezen. (Gedroogde salie wordt over de spiezen gestrooid.)
  • Strooi wat zout over de spiezen. Bestrijk de spiezen en een grillrooster met olie.
  • Laat de spiezen op een hete barbecue in circa 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren.
  • Lekker met een pittige rijstsalade.

    Wijntip:Cabernet d’Anjou, een frisse rosé die uitstekend combineert met pittige gerechten