artikel

Drie bereidingen van makreel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 12 grote kokkels zonder zand 4 jonge makrelen 3 dl gerookte boter 1 grote wortel 1 grote aardappel 4 jonge makreelfilets met staartje limoen crème fraîche olijfolie, azijn, peper en zout 3 dl wortelsap 1 dl mosselkookvocht peperkorrel blaadje laurier 1 dl witte wijn 1 grote sjalot Bereidingswijze: Tartaar van makreel: […]

Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote kokkels zonder zand
4 jonge makrelen
3 dl gerookte boter
1 grote wortel
1 grote aardappel
4 jonge makreelfilets met staartje
limoen
crème fraîche
olijfolie, azijn, peper en zout
3 dl wortelsap
1 dl mosselkookvocht
peperkorrel
blaadje laurier
1 dl witte wijn
1 grote sjalot

Bereidingswijze:
Tartaar van makreel:
Snijd de filets van 2 hele makrelen en snijd deze zonder vel tot tartaar.

Maak de tartaar aan met limoensap, limoenrasp, peper, zout, crème fraîche .

Doe de tartaar in een steker en beleg met de wortel en de aardappel

De kokkels:

Zet de kokkels kort aan in hete olie en blus af met een scheur witte wijn. Haal ze meteen uit de pan zodra ze openspringen en ontdoe de kokkels van hun baard.

Gaar de overige 2 hele makrelen heel zachtjes in de gerookte boter tot ze mooi glazig zijn

De andere helft van de makreel zachtjes in de gerookte boter garen  op 50°C totdat deze mooi glazig zijn.

Plaats de kokkels terug in de schelp met de losgetrokken lamellen van de zacht gegaarde makreel.

Het makreelstaartje:

Marineer de filets met staart in olijfolie, een druppeltje azijn en peper en zout.

Laat ze onder de grill zachtjes garen tot ze lauwwarm zijn.

De wortelsaus:

Zet het wortelsap samen met het mosselkookvocht en de witte wijn en de peperkorrels, sjalotten en laurier op en laat inkoken tot de helft.

Passeer het vocht en monteer met een klont boter.

 

Terug naar receptenoverzicht…

Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote kokkels zonder zand
4 jonge makrelen
3 dl gerookte boter
1 grote wortel
1 grote aardappel
4 jonge makreelfilets met staartje
limoen
crème fraîche
olijfolie, azijn, peper en zout
3 dl wortelsap
1 dl mosselkookvocht
peperkorrel
blaadje laurier
1 dl witte wijn
1 grote sjalot

Bereidingswijze:
Tartaar van makreel:
Snijd de filets van 2 hele makrelen en snijd deze zonder vel tot tartaar.

Maak de tartaar aan met limoensap, limoenrasp, peper, zout, crème fraîche .

Doe de tartaar in een steker en beleg met de wortel en de aardappel

De kokkels:

Zet de kokkels kort aan in hete olie en blus af met een scheur witte wijn. Haal ze meteen uit de pan zodra ze openspringen en ontdoe de kokkels van hun baard.

Gaar de overige 2 hele makrelen heel zachtjes in de gerookte boter tot ze mooi glazig zijn

De andere helft van de makreel zachtjes in de gerookte boter garen  op 50°C totdat deze mooi glazig zijn.

Plaats de kokkels terug in de schelp met de losgetrokken lamellen van de zacht gegaarde makreel.

Het makreelstaartje:

Marineer de filets met staart in olijfolie, een druppeltje azijn en peper en zout.

Laat ze onder de grill zachtjes garen tot ze lauwwarm zijn.

De wortelsaus:

Zet het wortelsap samen met het mosselkookvocht en de witte wijn en de peperkorrels, sjalotten en laurier op en laat inkoken tot de helft.

Passeer het vocht en monteer met een klont boter.

 

Terug naar receptenoverzicht…