artikel

Licht gerookte kikkerhammetjes met een salade van kalfsmerg en champignons

Horeca

Ingrediënten: 16 hele kikkerbillen balsamico-azijn Seranokruim (kruim van gedroogde Seranoham en Panko broodkruimels) 4 kalfsmergpijpjes 5 grote champignons 100 gr kalfsmerg 0,5 bosje peterselie fijngehakt citroensap knoflookteentjes peper en zout Bereidingswijze: Maak de kikkerbillen schoon en rook ze 1 uur koud in de rookkast. Marineer ze daarna met balsamico-azijn en peper en zout. Paneer de […]

Ingrediënten:
16 hele kikkerbillen
balsamico-azijn
Seranokruim (kruim van gedroogde Seranoham en Panko broodkruimels)
4 kalfsmergpijpjes
5 grote champignons
100 gr kalfsmerg
0,5 bosje peterselie fijngehakt
citroensap
knoflookteentjes
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de kikkerbillen schoon en rook ze 1 uur koud in de rookkast. Marineer ze daarna met balsamico-azijn en peper en zout.

Paneer de kikkerbillen met seranokruim en frituur ze in een olie van 180°C.

Snijd de champignons en het kalfsmerg in mooie brunoise en zweet deze met een sjalot aan in een koekenpan en blus af met citroensap. Voeg tot slot de gehakte peterselie toe. Dresseer in het kalfsbot.

Kook de knoflookteentjes 3 keer af en zet ze iedere keer opnieuw op met koud water.

Laat de honing karameliseren, voeg de knoflook toe en draai dit tot een gladde crème.

Spuit de crème met een cornetje onder de kikkerbillen.

Terug naar receptenoverzicht…

Ingrediënten:
16 hele kikkerbillen
balsamico-azijn
Seranokruim (kruim van gedroogde Seranoham en Panko broodkruimels)
4 kalfsmergpijpjes
5 grote champignons
100 gr kalfsmerg
0,5 bosje peterselie fijngehakt
citroensap
knoflookteentjes
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de kikkerbillen schoon en rook ze 1 uur koud in de rookkast. Marineer ze daarna met balsamico-azijn en peper en zout.

Paneer de kikkerbillen met seranokruim en frituur ze in een olie van 180°C.

Snijd de champignons en het kalfsmerg in mooie brunoise en zweet deze met een sjalot aan in een koekenpan en blus af met citroensap. Voeg tot slot de gehakte peterselie toe. Dresseer in het kalfsbot.

Kook de knoflookteentjes 3 keer af en zet ze iedere keer opnieuw op met koud water.

Laat de honing karameliseren, voeg de knoflook toe en draai dit tot een gladde crème.

Spuit de crème met een cornetje onder de kikkerbillen.

Terug naar receptenoverzicht…