artikel

Omslagpunt voor keuze vast of flexibel personeel

Horeca

Wanneer personeel vast in dienst nemen en wanneer voor tijdelijk kiezen? Voor veel horecaondernemers blijft het een moeilijke vraag. Zoekt u personeel voor een korte tijdelijke periode kies dan voor flexibel, neem personeel vast aan voor een lange periode. Uitgaande van een maandsalaris van € 1.450,- euro ligt het omslagpunt op 16 weken. Is er […]

Wanneer personeel vast in dienst nemen en wanneer voor tijdelijk kiezen? Voor veel horecaondernemers blijft het een moeilijke vraag. Zoekt u personeel voor een korte tijdelijke periode kies dan voor flexibel, neem personeel vast aan voor een lange periode. Uitgaande van een maandsalaris van € 1.450,- euro ligt het omslagpunt op 16 weken. Is er sprake van dertien adv-dagen, dan is het omslagpunt 26 weken.
Hieronder een overzicht om de juiste keuze te maken voor tijdelijk of vast personeel. Het aantal weken in het schema is het omslagpunt om te kiezen voor vast personeel.

Omslagpunt in weken
Maandsalaris Basis Basis + 13 ADV
€ 1.200,- 21 36
€ 1.400,- 17 30
€ 1.600,- 15 25
€ 1.800,- 13 22
€ 2.000,- 11 20

Wanneer personeel vast in dienst nemen en wanneer voor tijdelijk kiezen? Voor veel horecaondernemers blijft het een moeilijke vraag. Zoekt u personeel voor een korte tijdelijke periode kies dan voor flexibel, neem personeel vast aan voor een lange periode. Uitgaande van een maandsalaris van € 1.450,- euro ligt het omslagpunt op 16 weken. Is er sprake van dertien adv-dagen, dan is het omslagpunt 26 weken.
Hieronder een overzicht om de juiste keuze te maken voor tijdelijk of vast personeel. Het aantal weken in het schema is het omslagpunt om te kiezen voor vast personeel.

Omslagpunt in weken
Maandsalaris Basis Basis + 13 ADV
€ 1.200,- 21 36
€ 1.400,- 17 30
€ 1.600,- 15 25
€ 1.800,- 13 22
€ 2.000,- 11 20