artikel

Afternoon tea

Horeca

Een kort rondje langs uw collega’s leert dat een prijs van € 15 heel gewoon is voor een Afternoon Tea. Met andere woorden: een aardige trekker voor een tijdstip (tussen drie en vijf) dat de meeste restaurants best wat klandizie kunnen gebruiken. Sowieso, Afternoon Tea is hip en trendy. Presenteer een mooie selectie van verfijnde gerechtjes gecombineerd met een selectie aan theesoorten. Helemaal de blits maakt u wanneer u potten thee op tafel zet. Een pot op tafel bespaart u een hoop loopwerk en afwas. De gast krijgt het gevoel dat het ‘echt niet op kan’.

Lekkere afternoon tea thee
Darjeeling first flush: hooggeurige lentethee
Darjeeling summer flush: zachtgeurige muskaatachtige thee
China supreme rose: zoetgeurige traditionele thee
China smoky lampsang: milde gerookte thee
Huismelange

Low tea versus high tea
‘High tea’ is geen synoniem voor ‘afternoon tea’. High tea ontstond aan het einde van de achttiende eeuw gedurende de Industriële Revolutie. Arbeiders kwamen aan het einde van een lang werkdag uitgeput thuis. Hun maaltijd bestond uit vleessoorten, brood, boter, ingelegd zuur, kaas en hoe kan het anders, thee. Dus geen delicate hapjes die bij de rijken op tafel stonden. Omdat het eten werd genuttigd aan een eettafel, dit in tegenstelling tot de lage theetafels, kreeg het de naam ‘high tea’.

Lekkere afternoon tea thee
Darjeeling first flush: hooggeurige lentethee
Darjeeling summer flush: zachtgeurige muskaatachtige thee
China supreme rose: zoetgeurige traditionele thee
China smoky lampsang: milde gerookte thee
Huismelange

Low tea versus high tea
‘High tea’ is geen synoniem voor ‘afternoon tea’. High tea ontstond aan het einde van de achttiende eeuw gedurende de Industriële Revolutie. Arbeiders kwamen aan het einde van een lang werkdag uitgeput thuis. Hun maaltijd bestond uit vleessoorten, brood, boter, ingelegd zuur, kaas en hoe kan het anders, thee. Dus geen delicate hapjes die bij de rijken op tafel stonden. Omdat het eten werd genuttigd aan een eettafel, dit in tegenstelling tot de lage theetafels, kreeg het de naam ‘high tea’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels