artikel

De draak in het Lotusmeer

Horeca

Zeg nou zelf. Soep van krabvlees en courgette. Het klinkt intrigerend, maar het wekt lang niet zo veel verwachting als de Chinese titel voor dit gerecht, De Draak in het Lotusmeer. Wat de naam wil zeggen weet alleen de kok die het gerecht ontwikkeld heeft.

De draak in het Lotusmeer

Ingrediënten voor 4 personen:
krabsvlees
1 courgette
700 ml bouillon
7,5 ml zout
1,5 ml vetsin
6 ml suiker
12,5 ml rijstwijn
0,75 ml peper
6 ml sesamzaadolie
12 ml maïzena

Bereidingswijze:
Schil de courgette en verwijder de binnenste pitjes. Maak in de keukenmachine een moes van de courgette.

Kook de bouillon in een pan, doe de moes er in en laat alles koken. Doe daarna het krabvlees en de andere ingrediënten erbij en breng alles nog eens aan de kook. Voeg als laatste de maïzena toe.

Ingrediënten voor 4 personen:
krabsvlees
1 courgette
700 ml bouillon
7,5 ml zout
1,5 ml vetsin
6 ml suiker
12,5 ml rijstwijn
0,75 ml peper
6 ml sesamzaadolie
12 ml maïzena

Bereidingswijze:
Schil de courgette en verwijder de binnenste pitjes. Maak in de keukenmachine een moes van de courgette.

Kook de bouillon in een pan, doe de moes er in en laat alles koken. Doe daarna het krabvlees en de andere ingrediënten erbij en breng alles nog eens aan de kook. Voeg als laatste de maïzena toe.