artikel

Mediterrane garnalenspiesen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 16 grote rauwe garnalen (diepvries) 1 sinaasappel 1 rode peper 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels of basilicum versgemalen zwarte peper 1 courgette Bereidingswijze:Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de […]

Mediterrane garnalenspiesen

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
 • 1 sinaasappel
 • 1 rode peper
 • 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 2 eetlepels of basilicum
 • versgemalen zwarte peper
 • 1 courgette

Bereidingswijze:
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren.

Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in ca. 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
 • 1 sinaasappel
 • 1 rode peper
 • 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 2 eetlepels of basilicum
 • versgemalen zwarte peper
 • 1 courgette

Bereidingswijze:
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren.

Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in ca. 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels