artikel

Raapsteeltjes

Horeca

Raapsteeltjes met zilveruitjes, rolmops van verse haring en bietenstroop

Ingrediënten: 
1 pond raapsteeltjes
1 pond zilveruitjes
3 ons bieten 
1 blaadje verse laurier
1/2 eetlepel sinaasappelrasp
Bonitovlokken 
1 eetlepel Kikkoman sojasaus
50 gr. keukenstroop
2 dl. wittewijnazijn
100 gr. rietsuiker
1 eetlepel olijfolie
8 verse haringen
50 gr. aardappelzetmeel
Bereidingswijze: 
Zilveruitjes schoonmaken en met water, azijn, sinaasappelrasp en de laurier gaar koken, op smaak maken met zout en suiker.
Raapsteeltjes wassen en plukken.
À la minute aanmaken met het kookvocht van de zilveruitjes en olijfolie.
De haring schoonmaken en graatjes verwijderen. Afdekken en koud bewaren.
Van de bonitovlokken een thee maken en op smaak maken met sojasaus en suiker en zuur maken met azijn.
Bieten schillen, gaar koken, pureren en door koken met de keukenstroop.
De haring door de aardappelzetmeel halen en frituren in olie, daarna 15 minuten in de azijn leggen en dan dresseren met de salade van raapsteeltjes en zilveruitjes, garneren met de bietenstroop.

Ingrediënten: 
1 pond raapsteeltjes
1 pond zilveruitjes
3 ons bieten 
1 blaadje verse laurier
1/2 eetlepel sinaasappelrasp
Bonitovlokken 
1 eetlepel Kikkoman sojasaus
50 gr. keukenstroop
2 dl. wittewijnazijn
100 gr. rietsuiker
1 eetlepel olijfolie
8 verse haringen
50 gr. aardappelzetmeel
Bereidingswijze: 
Zilveruitjes schoonmaken en met water, azijn, sinaasappelrasp en de laurier gaar koken, op smaak maken met zout en suiker.
Raapsteeltjes wassen en plukken.
À la minute aanmaken met het kookvocht van de zilveruitjes en olijfolie.
De haring schoonmaken en graatjes verwijderen. Afdekken en koud bewaren.
Van de bonitovlokken een thee maken en op smaak maken met sojasaus en suiker en zuur maken met azijn.
Bieten schillen, gaar koken, pureren en door koken met de keukenstroop.
De haring door de aardappelzetmeel halen en frituren in olie, daarna 15 minuten in de azijn leggen en dan dresseren met de salade van raapsteeltjes en zilveruitjes, garneren met de bietenstroop.