artikel

Scones

Horeca

De traditionele scones zijn gemaakt met dubbelkoolzure soda. Maar dit laatste ingrediënt is moeiljk te krijgen in Nederland. Daarom in ‘alles over… koffie & thee’ de meer gangbare variant met gist.
Serveer scones met marmelade, jam, licht- of ongezoete slagroom en roomboter.

Ingrediënten (voor 20 scones)
25 gr verse gist
1,5 dl handwarm water
625 gr broodmeel
25 gr bakpoeder
75 gr boter
1 ei
125 gr suiker
1,5 dl melk
125 gr sultana’s

Bereiding
Verhit oven voor tot 230 ºC. Meng gist met water en 50 gr meel. Laat staan gedurende 30 minuten. Meng bloem, bakpoeder en boter. Meng ei, suiker en melk. Voeg gistmengsel en bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg rozijnen toe. Rol deeg uit tot 2,5 cm. Snijd rondjes van 5 cm uit. Bedek met plastic folie en laat 30 minuten rijzen. Bestrijk met melk en laat nog 10 minuten rijzen. Bak deeg af in oven gedurende 12 tot 15 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten (voor 20 scones)
25 gr verse gist
1,5 dl handwarm water
625 gr broodmeel
25 gr bakpoeder
75 gr boter
1 ei
125 gr suiker
1,5 dl melk
125 gr sultana’s

Bereiding
Verhit oven voor tot 230 ºC. Meng gist met water en 50 gr meel. Laat staan gedurende 30 minuten. Meng bloem, bakpoeder en boter. Meng ei, suiker en melk. Voeg gistmengsel en bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg rozijnen toe. Rol deeg uit tot 2,5 cm. Snijd rondjes van 5 cm uit. Bedek met plastic folie en laat 30 minuten rijzen. Bestrijk met melk en laat nog 10 minuten rijzen. Bak deeg af in oven gedurende 12 tot 15 minuten. Laat afkoelen op een rooster.