artikel

Verschillende groene slasoorten met tamme-eendenborst

Horeca

Verschillende groene slasoorten, krokant op het Grand Feu geroosterde tamme eendenborst met gekonfijte portabello en een crème van mierikswortel

Ingrediënten voor 4 personen

Sla:
100 gram groene sla, zoals frisee, waterkers, spinazie, roquette
2 tamme-eendenborstfilets, schoongemaakt
2 portabello’s
olijfolie
takje rozemarijn
takje tijm
teentje knoflook
verse gemberwortel

crème van mierikswortel:
1 dl. zure room
1 dl. mayonaise
2 eetl. yoghurt
1 theel. verse mierikswortel
peper en zout
evt. Drupje worcestershiresaus en tabasco

Meng de ingrediënten voor de crème van mierikswortel.
Snipper de verse gemberwortel en wrijf er de eendenborstfilets mee in, en bestrooi ze met peper en zout.
Gaar de portabello’s zachtjes in olijfolie met rozemarijn, tijm en knoflook.
Bak de eendenborstfilets krokant op de huid, laat ze even rusten en snijd ze in plakjes.Snijd de gegaarde portabello ook in plakjes.
Meng de diverse slasoorten en maak ze aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Dresseer de salade, de plakjes eendenborstfilet en de plakjes portabello op een bord en besprenkel met de mierikswortelcrème.

Terug naar receptenoverzicht…