artikel

Wrappers à la plancha gevuld met zalm

Horeca

Wrappers à la plancha gevuld met Russische Balik zalm, avocado en dun gesneden paling met gekonfijte en verse tomatenantiboise uit de Zuid-Franse Antibes en schilletjes citrusfruit

Ingrediënten voor 4 personen

wrappers:
4 wrappers
1 rijpe avocado, in blokjes en besprenkeld met citroensap
12 plakken gerookte zalm
12 batonnets gerookte paling
4 lente-uitjes, in batonnets en kort gebakken

dressing:
2 eetl. witte-wijnazijn
1 dl. pindaolie
1 dl. olijfolie
1 eetl. groene mosterd
versgemalen peper

tomatenantiboise:
4 tomaten
2 dl. olijfolie
1 sjalot
versgemalen peper
zout
8 gedroogde tomaatjes (even geweld)
8 citruszestes

Meng de ingrediënten voor de mosterdressing.Pureer en zeef twee tomaten, ontvel de andere twee. Snij het vruchtvlees van de ontvelde tomaten in blokjes.Meng de ingrediënten van de antiboise en breng deze op smaak met peper en zout.
Verwarm een koekenpan. Steek uit elke wrapper drie rondjes en bak deze aan beide kanten goudbruin.Meng de ingrediënten voor de wrappers voorzichtig en breng op smaak met de mosterddressing. Leg op een bord een wrapper, daarop wat wrappermengsel, weer een wrapper, weer wat mengsel en sluit af met de derde wrapper.
Besprenkel het gerecht met de antiboise en serveer direct. De wrapper mag niet afkoelen.

Terug naar receptenoverzicht…